HTTPS SSH

Outreach Aanmeldscript v2

┬ę 2010-2011 Jan Kanis

Functie

Dit PHP programma is gemaakt als aanmeldformulier voor gebruik bij de kerstoutreaches die in Utrecht en andere steden georganiseerd worden. De gegenereerde pagina geeft weer welke projecten er allemaal zijn en hoeveel plek er bij elk project nog is. Op een formulier kunnen deelnemers hun gegevens invullen en een project kiezen.

Contact

De nieuwste versie van deze code kan gevonden worden op https://bitbucket.org/JanKanis/outreachaanmeldscript. Hier kun je ook terecht voor het melden van bugs of problemen.

Voor meer informatie over de Kerstoutreach kun je terecht op http://www.yfc.nl/outreach/.

Licentie

Beschikbaar gesteld voor elk gebruik zonder beperkingen aan de Outreach Utrecht en Youth for Christ, of aan ieder ander onder de GPL versie 3 of elke latere versie.

Werking

De lijst met projecten en de lijst met aanmeldingen worden opgeslagen in twee Google spreadsheet documenten. Hiervoor heeft het programma de inloggegevens van het Google account nodig. Andere configuratie items worden uit het bestand aanmeldscript-config.php ingelezen.

Het programma maakt gebruik van de Zend GData API. Dit pakket is te downloaden op http://framework.zend.com/download/gdata. De huidige Gdata versie waarmee dit programma getest is, is 1.11.11. Deze versie is ook te downloaden vanaf de BitBucket pagina van dit project en van de Outreach downloads pagina van Youth for Christ.

Stijl

Het standaard aanmeldscript.css stylesheet gebruikt kleuren gebaseerd op het WordPress kerstoutreach theme van YfC. Als alternatief is de oude stylesheet ook bijgevoegd als aanmeldscript_red.css. In die kleurzetting wordt het oranje vervangen door het rood van het YfC Outreach logo. Hernoem dat sheet naar aanmeldscript.css om het te gebruiken.

Installatie

  1. Maak (als dat nog niet gebeurd is) een Google account aan voor de outreach. Het is aan te raden hier een apart account voor te maken aangezien het wachtwoord in het configuratiebestand komt te staan. Een andere mogelijkheid is het gebruik van 2 step verification en application-specific passwords.

  2. Upload Projecten.xls en Aanmeldingen.xsl naar het Google docs account, waar ze 'Projecten' en 'Aanmeldingen' moeten heten. Verwijder de voorbeeldregels in de spreadsheets, en vul in 'Projecten' de gegevens van de projecten die georganiseerd worden in.

  3. Zet de aanmeldscript bestanden (aanmeldscript.php, aanmeldscript.css, aanmeldscript-*.php) op de juiste plek op je server. Zorg er voor dat het Gdata pakket van Zend geïnstalleerd is. Als dat niet zo is, is het het makkelijkst om de map ZendGdata-x.xx.x/library/Zend uit het Gdata pakket in dezelfde map als het aanmeldscript te zetten.

  4. Hernoem aanmeldscript-config.php.example naar aanmeldscript-config.php. Voeg daarin je mailadres toe aan ERROR_LOG_EMAIL danwel vervang het bestaande adres daarmee. Vul de overige gegevens in: outreachnaam, contactemail, aanmeldemail, de Google account inloggegevens in username en password. aanmeldingensheet en projectensheet zijn de namen van de spreadsheets in Google docs, deze hoeven in principe niet aangepast te worden. Pas indien nodig opmerkingen aan.

    In csvvelden staan de beschrijvingen van de velden met gegevens die deelnemers moeten invullen. Deze hoeft in principe niet aangepast te worden

    janeevragen bevat een lijst met ja/nee vragen die ook op het aanmeldformulier worden weergegeven. Deze zullen waarschijnlijk aan je situatie aangepast moeten worden. Zorg er daarbij wel voor dat de code van elke vraag overeenkomt met een kolomhoofd in het 'Aanmeldingen' spreadsheet, dus pas dat zo nodig ook aan.

Het ERROR_LOG_EMAIL mailadres kan je veranderen als je eventuele fouten wilt zien. Tijdens kerst 2011 mag je het ook op mijn adres (jan.code at jankanis punt nl) laten staan, zodat ik er wat aan kan doen als er nog onverwachte fouten tussen zitten.

De installatie is nu compleet.

Problemen

Als er problemen zijn met het aanmeldscript, probeer dan eerst DEBUG op True te zetten in aanmeldscript-config.php, dan worden gevonden fouten weergegeven. Als dat geen oplossing biedt, neem dan contact met mij op.