# Android Akcelerometr #

* pierwsza aplikacja na androida
* krótki termin realizacji: 48h
* analizowanie działania akcelerometru
* obliczanie prędkości, przyspieszenia względem XYZ
* dodatkowo prosta gra: piłeczka turlająca się po płaszczyźnie (zależnie od pochylenia urządzenia)