1. Alex Hixon
  2. r5u87x
Issue #69 new

Camera still will not start

Anonymous created an issue

I have 05ca:1837 ricoh camera and I still cannot get it to work. I've done everything I can think of but nothing seems to be able to get images. The closest I've gotten is having the little light above my camera turn on. Here's my information:

Ubuntu 9.04 Kernel 2.6.28

root@Ubuntu:/home/mark/Desktop/r5u87x# ./loader r5u87x firmware loader v0.2

Searching for device... Found camera: 05ca:1837 Camera reports positive microcode state. Camera reports microcode version 0x0115. Not doing anything - camera already setup.

Successfully uploaded firmware to device 05ca:1837!

root@Ubuntu:/home/mark/Desktop/r5u87x# dmesg [ 613.067705] Linux video capture interface: v2.00 [ 613.076390] uvcvideo: Found UVC 1.00 device <unnamed> (05ca:1837) [ 613.077123] input: UVC Camera (05ca:1837) as /devices/pci0000:00/0000:00:1a.7/usb1/1-2/1-2:1.0/input/input15 [ 613.087020] usbcore: registered new interface driver uvcvideo [ 613.087030] USB Video Class driver (v0.1.0)

root@Ubuntu:/home/mark/Desktop/r5u87x# lsusb Bus 005 Device 002: ID 045e:00f9 Microsoft Corp. Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 001 Device 002: ID 05ca:1837 Ricoh Co., Ltd Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

root@Ubuntu:/home/mark/Desktop/r5u87x# lsmod Module Size Used by uvcvideo 63240 2 videodev 41600 1 uvcvideo videobuf_vmalloc 14724 0 videobuf_core 26500 1 videobuf_vmalloc i915 65668 2 drm 96424 3 i915 binfmt_misc 16776 1 ppdev 15492 0 bridge 56340 0 stp 10500 1 bridge bnep 20224 2 input_polldev 11912 0 sbp2 30476 0 lp 17156 0 parport 42220 2 ppdev,lp snd_hda_intel 435508 2 arc4 9856 2 ecb 10752 2 snd_pcm_oss 46336 0 snd_mixer_oss 22656 1 snd_pcm_oss pcmcia 44748 0 snd_pcm 82820 2 snd_hda_intel,snd_pcm_oss snd_seq_dummy 10756 0 snd_seq_oss 37760 0 iwlagn 102532 0 joydev 18368 0 snd_seq_midi 14336 0 iwlcore 112256 1 iwlagn snd_rawmidi 29696 1 snd_seq_midi snd_seq_midi_event 15104 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi snd_seq 56880 6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event snd_timer 29704 2 snd_pcm,snd_seq snd_seq_device 14988 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq compat_ioctl32 9344 1 uvcvideo video 25360 0 led_class 12036 1 iwlcore tifm_7xx1 13824 0 yenta_socket 32396 1 hid_microsoft 11780 0 snd 62628 13 snd_hda_intel,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device intel_agp 34108 1 iTCO_wdt 19108 0 iTCO_vendor_support 11652 1 iTCO_wdt output 11008 1 video pcspkr 10496 0 mac80211 223524 2 iwlagn,iwlcore tifm_core 15900 1 tifm_7xx1 sony_laptop 40796 0 rsrc_nonstatic 19328 1 yenta_socket psmouse 61972 0 v4l1_compat 21764 2 uvcvideo,videodev soundcore 15200 1 snd usbhid 42336 0 agpgart 42696 3 drm,intel_agp serio_raw 13316 0 pcmcia_core 43540 3 pcmcia,yenta_socket,rsrc_nonstatic snd_page_alloc 16904 2 snd_hda_intel,snd_pcm cfg80211 71328 3 iwlagn,iwlcore,mac80211 ohci1394 38576 0 ieee1394 94660 2 sbp2,ohci1394 sky2 54916 0 fbcon 46112 0 tileblit 10752 1 fbcon font 16384 1 fbcon bitblit 13824 1 fbcon softcursor 9984 1 bitblit

I'm pretty sure every module I need for the camera to work has been loaded but it just won't work, not with mplayer not with camorama and not with ekiga.

How do I get this thing working?

Thanks, Lateralus01

Comments (0)

  1. Log in to comment