Issue #763 closed
Koen Bekaert
created an issue

Hallo, De kanalen VTM, Q2, vtmkzoom kunnen ook gratis via www.stievie.be bekeken worden. Dit kan misschien eenvoudiger zijn dan bovenstaande kanalen apart toe te voegen? En je kan ook live tv kijken. Het zou super zijn moest dit werken.

Via de smarthphone of tablet kunnen onderstaande apps gebruikt worden.

https://play.google.com/store/apps/details?id=be.stievie&hl=nl https://itunes.apple.com/be/app/stievie-free/id1049241602?l=nl&mt=8

Comments (78)

 1. lovecrafthp

  Heb je dit getest, Koen? Op het eerste zicht is er namelijk veel minder content beschikbaar via Stievie Free (er is immers ook een betalende versie) dan via de kanalen hun eigen sites/apps.

 2. Bas Rieter repo owner

  Kennelijk heeft hij dus wat dingen gedaan die niet zo netjes waren. Retrospect ontsluit enkel wat je ook online kunt bekijken en zal nooit betaalde streams gratis beschikbaar maken.

  Ik kan eens kijken hoe het met Stievie zit.

 3. telenut

  Op zich deed hij niks verkeerd. Je had nog altijd een login en wachtwoord nodig. Hij maakte het mogelijk op devices te kijken waar dit anders niet mogelijk was. Echter was het hierdoor ook mogelijk om met meerdere devices de stream te bekijken en eenvoudiger de stream te rippen. Vermoedelijk heeft men dat niet zo graag en dreigde men met juridische stappen. Dat volstaat voor de meeste om er direct mee te stoppen dus... (hij werd ook 'omgekocht' en kreeg een gratis account)

 4. Kris

  Stievie is available on different devices such as smartphone and tablet (like Android). All content is free to watch and you only have to make an account. This program is only made to watch episodes and not to rip. That's not the purpose of this. Also your username and password is indeed needed to login, but they are stored on your device. Not like the Stievieviewer. Stievie is using the same routine to login like the VTM or Q2 website to watch episodes. @bas: If you need some help, let me know.

 5. Mahammed Zishan Khan

  We kunnen dezelfde Medialaan account gebruiken voor Stievie: https://help.stievie.be/hc/nl/articles/206817989-Wat-is-een-MEDIALAAN-account-

  Ze werken idd met partials en voeren meerdere calls uit om m3u8 files(playlists) op te halen(wss verschillende videokwaliteit?). Een voorbeeld daarvan vanuit de app:

  http://stream-live.medialaan.io/stream-live/v1/channels/vtm/episodes/VM06782C3/playlist.m3u8?apikey=stievie-android-2.1-AoHmxRqdcHbr8xDwkbDNtb1x7fJUtmQo&baseDateTime=1486202400000&encryption_type=plain&segmentStartTime=2017-02-04T10%3A41%3A17.560Z&expires=1486231200&signature=RuxvnnXlAkYIDuulGOSZPBtnG0

  Sommige video's / zenders hebben wel geoblocking.

 6. Dirk Ballegeer

  Stievie free werd ondertussen uitgebreid met de zender Caz, is het haalbaar om Stievie in Retrospect te integreren, dit wordt namelijk steeds interessanter voor de Vlaamse kijker :-)

 7. Bas Rieter repo owner

  Ok, first attempt. Please try this version. It should have the main listing available from Stievie.be. Replace the original .py and delete the chn_vtmbe.pyo and/or chn_vtmbe.pyc.

 8. Koen Bekaert reporter

  Hi Bas,

  Thanks for the work. I did some quick tests.

  VTM Livestream works fine, Latest Stadion works fine.

  However a lot of other listings don't work. I suppose they won't work using Stievie too, because Stievie says only to show episodes of the last 6 days.

 9. Bas Rieter repo owner

  Indeed they will also show empty on Stievie.be.

  I did not yet add the live streams to the Stievie channel, so wondering how you were able to test it?

  I will continue adding the selections per day and all the live streams.

 10. telenut

  why replace vtm with stievie?

  You did not replace "één" with vrtnu... :)

  A lot of the content is indeed the same, but not exactly. On vtm.be the shows are longer available than on stievie. On Stievie there are multiple channels..

 11. Bas Rieter repo owner

  I did not replace anything! Stievie is an additional channel next to VTM. However, apparently I was not as awake as I thought I was and did not attach all files. Completely my bad. Let me re-attach the stuff tonight.

 12. Bas Rieter repo owner

  As a side note: stievie.be shares 90% of the Python code with the VTM channel,as they use the same backend and api. That is why it is the chn_vtmbe.py.

 13. Rami67

  Na installatie opende ik retrospect en onder national zijn nu alle belgische channels verdwenen, streams die bij favorieten staan werken voorlopig ook niet meer.

 14. Bas Rieter repo owner

  Zie het al. Pas even in de addon.xml van de net.rieter.xot.channel.be de versie aan naar 4.1.3.11 ipv 4.1.3.12~alpha1 en dan de pyc en pyo weg gooien

 15. Bas Rieter repo owner

  Heb gemerkt dat een stream soms niet altijd werkt bij de eerste keer. Een tweede of derde keer gaat het vaak wel.

  Ik ga zeker de live streams toevoegen, maar alles op zijn tijd. Wie kan Peking Express controleren?

 16. Bas Rieter repo owner

  De stream van peking express werkt inderdaad niet, maar het lijkt meer een issue met de stream dan met Retrospect of Kodi. Alle andere streams starten of stoppen gelijk. Deze blijft oneindig lang in "beginnen met spelen" stand.

 17. Rami67

  de live streams werken allemaal al lopen ze wel een uur of meer achter, maar dat is op de site ook zo. Dit is makkelijk te vergelijken door q-music stream te openen op stievie en op youtube waar ze ook live streamen.

 18. Bas Rieter repo owner

  Any comments on the navigation? Shoud it be:

  • Channel A
   • Live
   • Day 1
   • Day 2
   • Day 3
  • Channel B
   • Live
   • Day 1
   • Day 2
   • Day 3

  etc or:

  • Day 1
   • Channel A
   • Channel B
   • Channel C
  • Day 2
   • Channel A
   • Channel B
   • Channel C

  Or just a flat list of videos per day:

  • Day 1
  • Day 2
  • Day 3
 19. bandit_s

  bedankt voor het vele werk! Nog een klein dingetje, is er een mogelijkheid om ook de films te vangen bv Let's be cops gisteren op Q2?

  Ik zie dat deze film ook niet in de zoekresultaten zit op de stievie site zelf.

  Op 06-05-17 om 19:00 schreef Bas Rieter:

 20. Bas Rieter repo owner

  Nee, geen probleem. Maar Kodi vind de Stievie streams niet zo leuk. Je zult ze een paar keer moeten starten alvorens ze werken. Snap het ook niet.

 21. Bas Rieter repo owner

  Ok, volgens mij heb ik het issue met videos die niet gelijk starten gefixed. Ik heb hiervoor de HTTP Range header weer moeten aanpassen. Deze zorgde er voor dat streams van de Retrospect kanalen Q2, VTM en Stievie midden in begonnen.

  Dus graag even verifiëren of alles nu gelijk start en of ze aan het begin starten. Voor zover ik kan zien is dat nog steeds zo.

  EDIT: Het lijkt nu zo te zijn dat ze: nagenoeg altijd starten heel soms niet de volledige lengte van de video tonen (met kans op midden in starten). Een tweede herstart maakt het dan goed. * maar meestal gaat het gelijk goed.

  Kan iemand dat bevestigen?

 22. Rami67

  Alles wat ik open speelt meteen, juist nog het kleinigheidje met de livestreams die achterlopen en wanneer je na tijdje kijken stopt en terug play, begint het waar je eerder was begonnen.

 23. Bas Rieter repo owner

  De live streams starten inderdaad aan het begin van een show, maar dat is omdat ze ook zo in de m3u8 stream zit. Op de site kan je daar dan in spoelen, maar dat snapt Kodi dus weer niet.

  Ik heb zo releasen. En hopelijk komt er dan iemand met een slimme suggestie 😄

 24. lovecrafthp

  Zou dit in orde moeten zijn? Ik heb geen auto-update gehad van Retrospect en zelfs na een manuele update komt Stievie niet tussen de beschikbare kanalen te staan. Ook onder settings is ie voor Belgium channels niet terug te vinden.

 25. Bas Rieter repo owner

  Je zult wel daarna Retrospect 1x moeten draaien om de settings te krijgen. In Retrospect 4.1.4 ga ik dit controleren als je Retrospect runt en je waarschuwen.

 26. lovecrafthp

  Inderdaad onlangs geupdatet naar 17.1 en je hebt helemaal gelijk. Na het enablen van de specifieke channel add-ons verschijnt ie er vanzelf tussen. Bedankt voor de hulp en voor Retrospect in het algemeen :)

 27. Log in to comment