Animation stopped working and i can't figure out why

Issue #223 resolved
Amr Abdeen created an issue

console

Corona: corona C:\CoronaBlender\corona-3-standalone-win\CoronaStandalone.exe file Scene.scn image C:\CoronaBlender\render\Scene12.tiff Corona: Rendering scene file Scene.scn... Corona: Launching Corona Renderer... Image exists... False Traceback (most recent call last): File "C:\Users\ABDe3N\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.79\scripts\addons\coronablender-render_corona-b7dd01e63732\engine.py", line 490, in update_image lay.load_from_file( render_image, startx, starty) RuntimeError: Error: RE_layer_load_from_file: failed to load 'C:\CoronaBlender\render\Scene12.tiff'

Waiting to retry update image 1 Traceback (most recent call last): File "C:\Users\ABDe3N\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.79\scripts\addons\coronablender-render_corona-b7dd01e63732\engine.py", line 490, in update_image lay.load_from_file( render_image, startx, starty) RuntimeError: Error: RE_layer_load_from_file: failed to load 'C:\CoronaBlender\render\Scene12.tiff'

Saved: 'L:\fahed-family-v10012.tif' Time: 07:15.63 (Saving: 00:00.33) then it does nothing

Comments (10)

  1. Amr Abdeen reporter

    okay, it works now

    i reinstalled everything and it seems to fix the issue

    still, the console used to count the passes as corona in rendering which give me an indication of where it is, but now it doesn't count, any ideas?

    Here's the console log

    Corona: Writing configuration file Scene.conf Corona: Writing scene file Scene.scn Corona: Writing material file C:\corona-blender\temp\Scene.mtl Info: Export: Suzanne C:\corona-blender\temp\meshes\Suzanne.cgeo Progress: Writing .cgeo file C:\corona-blender\temp\meshes\Suzanne.cgeo Info: CGEO Export time: 0.0240 Corona: Writing material file C:\corona-blender\temp\meshes\Suzanne.mtl Info: Export: Plane C:\corona-blender\temp\meshes\Plane.cgeo Progress: Writing .cgeo file C:\corona-blender\temp\meshes\Plane.cgeo Info: CGEO Export time: 0.0010 Corona: Writing material file C:\corona-blender\temp\meshes\Plane.mtl Info: Total export time: 0.04 Corona: corona C:\corona-blender\corona-3-standalone-win\CoronaStandalone.exe file Scene.scn image C:\corona-blender\temp\render\Scene1.tiff Corona: Rendering scene file Scene.scn... Corona: Launching Corona Renderer... Image exists... True Corona: Output image exists... Saved: 'L:\test0001.tif' Time: 00:38.78 (Saving: 00:00.65)

  2. Glen Blanchard

    Sorry this was a side effect of being able to kill the renderer on Windows. Fixed in the latest release

  3. titus

    Looks like animation still doesn't work - doesn't kill the process & doesn't accept the change of animated parameters. But keeps what's entered manually.

    BTW, HSV behaves strange, wanted to show it with animated Hue value (see scene file attached). & Packed Texture now throws an error. Unpacked reads, but as mentioned, animation fails.

    HSVanimaBUG.blend (@pasteall.org)

    OS: Windows 7, Blender 2.79b, Corona bridge 8.0.35

  4. Glen Blanchard

    Packed textures always are an issue unless I unpack them automatically but then I don't know the correct method of unpacking for each user.

    Animation requires that the Corona Virtual Frame Buffer be set to None. It doesn't automatically close the window when it is finished the render otherwise. Not certain if that is new behaviour with the latest Corona or not.

  5. titus

    A-OK. Setting Corona's VFB to None, makes animation rendering work fine. Packed textures issue can probably stay as is, until proper solution is found. I think, best scenario for now would be, if both "flaws" are simply marked - noted with a Warning & a description about how to bypass!

    Thanks again for great works.

  6. Glen Blanchard

    If I know it is an animation I could automatically disable the VFB... I will try to alert on packed textures Thanks for pointing out the issues it is a huge help

  7. Log in to comment