visibility photo albums for old members

Create issue
Issue #46 resolved
Jelmer van der Linde created an issue

Oud-leden mogen:

 1. alle oude fotoboeken tot en met het laatste collegejaar waarin ze lid waren mogen ze zien alsof ze lid zijn (dus inclusief chantagemap) De oude fotoboeken mochten ze toen ze lid waren sowieso al zien, dus wat dat betreft verandert er dan niets voor ze wanneer ze lid-af worden. Ik denk hierbij ook aan een maand speling, zodat mensen die in de eerste maand van het collegejaar nog lid-afgemaakt chop! worden, niet ook nog toegang hebben tot het nieuwe net-begonnen collegejaar. Dit gebeurde sowieso in het verleden vaak pas later omdat het ledenbestand dan richting Roy ging, en mensen al dan niet lid-af werden gemaakt daarna.

 2. de twee fotoboeken van dit en vorig collegejaar mogen ze zien als niet-ingelogd bezoeker (dus exclusief chantagemap) Tenzij deze fotoboeken nog binnen de eerstgenoemde categorie vallen, dan mag je ze helemaal inzien.

Met deze methode voorkom je dat oude mensen die niets meer met Cover hebben de nieuwe sjaars niet kunnen zien (oudere werkgevers kunnen niet jongere sjaars opzoeken oid) maar leden kunnen nog wel foto’s van zichzelf en hun vrienden opzoeken, ook al zijn ze geen lid meer.

Comments (5)

 1. Jelmer van der Linde reporter

  Naar aanleiding van reacties op recente foto’s hebben wij nagedacht over de toegang tot foto’s door oud-leden.

  Jonathan stuurde het volgende op 13 december:

  Ons idee is dat oud-leden:

  • foto’s van de afgelopen 2/3 jaar (excl. de chantagemap) kunnen bekijken (net als niet-ingelogde bezoekers), maar daar niet kunnen reageren
  • foto’s van de jaren van hun lidmaatschap (incl. de chantagemap) kunnen bekijken, en daar wel kunnen reageren
 2. Jelmer van der Linde reporter

  Todo:

  1. Zorgen dat begin- en einddatum van lidmaatschap in de database beschikbaar is. Secretary kan deze gemakkelijk aanleveren, alleen de API van de Cover-site moet er nog wat mee doen.
  2. policies aanpassen (ik weet niet of er al policies zijn voor reageren zelf, er zijn wel voldoende voor de foto's.)
  3. Bestuur mailen dat het is aangepast 😉

  Not eentje om mee te nemen: ik denk wel dat deze leden foto's moeten kunnen terugvinden waarin zij getagd zijn (wat kan als ze donateur zijn, donateurs kan je wel taggen in tegenstelling tot oud-leden).

  En dan nog een om over na te denken: in welke foto's mogen deze oud-leden (al dan niet donateurs) mensen taggen? Als ze zichzelf taggen zouden ze dat kunnen gebruiken om toegang tot de foto te behouden wanneer deze buiten de afgelopen 2/3 jaar komt (niet zo erg, zal niet zo snel gebeuren) maar stel dat we ze ook laten reageren op foto's waar ze in zijn getagged? Dan is dat een loop-hole.

  Feedback is welkom.

 3. Log in to comment