Wiki

Clone wiki

vwbrit-web / Home

online VWB deelnemers registratie (in de "cloud")

Sinds het jaar 2000 kunnen deelnemers bij VWB organisaties geregistreerd worden via de VwbRit windows software. Deze software werd lokaal op een windows computer geïnstalleerd. Sinds 1-mei-2018 is het ook mogelijk om de software volledig online (in de "cloud") te gebruiken zodat geen lokale installatie moet uitgevoerd worden. Sinds juni 2021 is de offline versie van de software niet meer beschikbaar en blijft enkel de online versie over.

Voor- en nadelen van het online werken

Voordelen

  • Er moet GEEN installatie meer uitgevoerd worden. De software is online te gebruiken via https://www.grasoft.be/vwbrit/inschrijving.
  • De gegevens worden online in de cloud bewaard en niet lokaal op de computer. Je computer mag maw crashen of vastlopen en dan gaan er nog geen gegevens verloren.
  • Je kan heel gemakkelijk met meerdere inschrijftafels tegelijk werken. Er moeten hierbij GEEN gegevens tussen de computers onderling uitgewisseld worden (niet voordien, niet tijdens en niet nadien). Het opladen van de gegevens naar de VWB moet maar op 1 pc uitgevoerd worden.
  • Je moet er zelf niet meer voor zorgen dat je de actuele versie van de software hebt.
  • Verschillende virusscanners zagen de oude windows toepassing als een bedreiging omdat deze, wereldwijd gezien, maar weinig werd gedownload en gebruikt. De online versie is voor virusscanners geen probleem.
  • Met de online versie beschik je altijd over de nieuwste VWB, WBV/Cycling Vlaanderen en NTFU ledenlijsten (die elke nacht gesynchroniseerd worden). Fietsers die zeggen dat ze toch in orde zijn met hun licentie hebben nu geen recht van spreken meer (en kunnen dus ook niet ingeschreven worden).
  • Opgeloste fouten of bugs in de software kunnen sneller actief zijn om er geen installatie meer nodig is.

Nadelen

  • Je MOET een continue werkende internet verbinding hebben tijdens de inschrijving. Dat is tegenwoordig via veel verschillende manieren mogelijk (wifi, mobiele hotspot, ...). Een organisatie op 31/12/2017 met 982 deelnemers en 3 tafels verbruikte 215Mb aan data. Dit probleem is ondertussen voor een deel verholpen omdat alle deelnemers ook lokaal op de pc bewaard worden (zelfs als de internet connectie even "weg" is).
  • Ook de "cloud" kan onbeschikbaar zijn en zolang dat duurt is de software door niemand te gebruiken.

Flow

De flow van een organisatie begint met het ingeven van de tafel verantwoordelijke. Vergeet niet helemaal op het einde de organisatie af te sluiten om zo de deelnemers door te sturen naar de VWB. Dit gebeurt via het rapport menu.

Veel plezier met de software.

Updated