Wiki

Clone wiki

vwbrit-web / inschrijving

inschrijving hoofd scherm

Dit is het belangrijkste scherm van de software waar de eigenlijke inschrijving activiteiten worden uitgevoerd.

scherm

titel

Capture.PNG

 • Op het titel onderdeel kunnen de verschillende menu punten uitgevoerd worden.
 • Een klik op het GraSoft logo herstart de inschrijving zodat alle organisatie parameters opnieuw moeten ingebracht worden.
 • Een klik op het VWB logo brengt je naar de VWB website.

club - event - datum

Capture.PNG Onder de titel komt en naam van de club, de organisatie omschrijving en de datum van de organisatie.

deelnemers details

2021-10-02_12h06_08.png

Dit deel wordt opgevuld nadat een fietser is ingeschreven. Bevat:

 • naam van de fietser (de kleur van de naam is afhankelijk van een aantal situaties)
  • groen = junior
  • blauw = volwassene
  • grijs = senior
 • geslacht
 • barcode van de fietser (de kleur van de barcode is afhankelijk van een aantal situaties)
  • blauw = normale inschrijving
  • groen = voor-inschrijving
 • federatie
 • clubnaam: je kan klikken op de clubnaam om de fietsers van de club te tonen (zodat ze langs die weg ook ingeschreven kunnen worden)

tafel - afstand - knoppen - aantal

capture.png

Dit stuk is veruit het belangrijkst van het hele scherm.

tafel

Hier kan je het nr van de inschrijftafel ingeven. Dit nr moet uniek zijn over alle tafels heen. Standaard is tafel 1 actief.

afstanden

Bij de registratie van de organisatie bij de vwb, worden een aantal afstanden opgegeven en die kunnen hier gekozen worden. Je kan een afstanden barcode tonen (en via je browser afdrukken) via het rapport / afstand barcodes menupunt. De afstanden kan ook aangepast worden via de afstand barcodes. De afstand moet NIET bij elke deelnemer veranderd worden. Je scant de afstand barcode in VOOR de deelnemer (maar dat moet niet elke keer gebeuren, enkel bij wijziging van de afstand).

start scanning

Via deze knop wordt het scan scherm geopend waar je de deelnemers kan registreren. Je kan het scannen ook starten via de alt+s toetsen combinatie.

wis inschrijving op scherm

Verwijderd de laatst ingeschreven deelnemer (waarvan de gegevens nog zichtbaar op het scherm staan).

refresh grafiek

De inhoud van de "inschrijvingen per kwartiel per tafel" worden opnieuw opgevraagd aan de cloud en opnieuw opgebouwd.

dag licentie

Voegt een (volwassenen) daglicentie toe. Dit werkt ook via alt+l toetsen combinatie.

zoek

Zoek fietsers. Dit werkt ook via alt+z toetsen combinatie.

totaal aantal deelnemers

Aan de rechterkant van het scherm staat in het donkerblauw het totaal aantal deelnemers. Dit aantal wordt niet automatisch verhoogd bij inschrijvingen aan andere tafels tenzij de "internet of things" optie aan staat. Je kan op het aantal klikken om een nieuwe pagina te krijgen met alle deelnemers. Dit scherm is puur ter informatie waar geen extra functionaliteit achter zit.

extra informatie

overzicht van de deelnemers per tafel

Capture.PNG

Deze grafiek kan misschien in eerst instantie niet nodig zijn maar je kan er allerlei extra informatie mee opvragen:

 1. Een klik op een onderdeel van de taart toont je alle deelnemers van de geselecteerde tafel. Hier kan je ook inschrijvingen wissen.
 2. Een klik op een kwartier onderdeel toont je alle deelnemers van dat kwartier en die tafel. Hier kan je inschrijvingen wissen.
 3. Een klik op de tafel aan de rechterkant verbergt de informatie van die tafel het overzicht.

deelnemers

Capture.PNG

Hier worden de deelnemers getoond nadat ze ingeschreven zijn. De deelnemers van andere tafels worden NIET getoond tenzij de "internet of things" optie aan staat.

voor-inschrijvingen

2021-10-02_12h31_30.png Hier worden alle voor-ingeschreven fietsers getoond gesorteerd volgens periode en naam. Je kan ook zien wanneer ze aan de inschrijftafel (en aan welke tafel) ze gepasseerd zijn.
In de titel van het tab blad staan 2 getallen (38/56). Het eerst getal is hoeveel voor-inschrijvers er reeds langs de inschrijftafel gepasseerd zijn en het 2de getal zijn het totaal aantal voor-inschrijvingen.

nadat alle deelnemers vertrokken zijn

Vergeet, nadat alle deelnemers vertrokken zijn, de organisatie niet af te sluiten en de gegevens door te sturen naar de VWB. Het afsluiten doe je vanuit het rapport menu met het "opladen deelnemers van de VWB" menupunt. Er wordt een bevestiging gevraagd van de actie omdat je na het afsluiten GEEN deelnemers meer kan toevoegen.
Het afsluiten van de organisatie moet maar aan 1 tafel gebeuren en dus niet bij elke individuele inschrijftafel. De gegevens van de verschillende tafels moeten ook niet worden samengevoegd.

Je zal na het afsluiten een mail krijgen met alle details van je organisatie. Je kan de organisatie details nadien nog altijd oproepen via https://www.grasoft.be/vwbrit/inschrijving/overzichtperjaar.php.

Updated