Wiki

Clone wiki

vwbrit-web / scan

deelnemer scan sherm

Op dit scherm worden de deelnemers geregistreerd en is daarmee een belangrijk scherm in de toepassing.

scherm

2021-10-02_12h39_24.png

Het veld voor de barcode is het belangrijkste veld van de hele toepassing. Het is super belangrijk dat de achtergrond kleur groen is want enkel dan is het veld actief en wordt een scan geaccepteerd. De informatie kan ingescand of manueel ingetypt worden, de software maakt geen onderscheid tussen beide. Naast de licentie (VWB, WBV/Cycling Vlaanderen, NTFU) barcode, kan ook:

 • de (Belgische) rijksregisternummer van je e-id ingebracht worden. Dit kan natuurlijk enkel indien het rrnr bij de vwb gekend is. Voor WBV en NTFU fietsers zijn de rrnrs NIET gekend!
 • het 8-cijfer vwb lidnr ingevoerd worden.

Je kan dit scherm verlaten met de "stop scanning" knop of met de ESC toets.
Dit scherm kan gevolgd worden door het rugnr scan scherm indien er met rugnummers gewerkt wordt.

dag-licenties

 • Een dag licentie barcode kan worden ingescant maar als er gewerkt wordt zonder dag licentie barcodes, kan de registratie evengoed verlopen via de "dag licentie" knop.
 • Je kan "veel" daglicenties (die dan niet apart gescand zijn) in 1 keer inbrengen door het aantal daglicenties (bv 125) in het scan veld in te typen gevolgd door het klikken op "dag licentie". Deze functionaliteit is enkel voorhanden voor volwassenen en niet voor jongeren.

betalen

Als de betaling module is geactiveerd bij de organisatie parameters scherm en er wordt een deelnemers geregistreerd, dan kan een betaling uitgevoerd worden via de "betalen" knop zodat het betalen scherm getoond wordt. Dit scherm zal automatisch getoond worden indien geactiveerd bij de organisatie parameters.
Op de betaling met Payconiq video kan je een volledige betaling sessie zien waarin dit scherm ook voorkomt.

probleem gevallen

 • Niet gekende fietser
  Een fietser waarvan de barcode niet gekend is in de database, wordt als volgt ingegeven. Er is GEEN mogelijkheid om deze fietser toch als licentie fietser te laten deelnemen aan je organisatie. Met een daglicentie kan dan uiteraard wel. Je kan dit scherm bevestigen via enter, esc of een klik op de accept knop.

capture.png

 • Reeds ingeschreven
  Een deelnemer kan maar 1 keer geregistreerd worden en daarom onderstaande melding. De gegevens van de deelnemer worden opgehaald en getoond op het scherm na het accepteren van de foutmelding. Daarna kan de deelnemer gewist worden indien nodig.

capture.png

 • geen lid meer
  De deelnemer is ooit (sinds 2014) lid geweest maar nu niet meer waardoor de persoon over geen geldige licentie beschikt en via een dag-licentie zal moeten inschrijven.

2021-10-02_12h44_20.png

Updated