Issue #1396 invalid
Former user created an issue

Hello there,

I have Magic Lantern pre0.2.2 on my 500D Canon Camera. It worked fine for about a month and it was fantastic. But i had begun to notice that the camera screen wouldn't appear when it was turned on, to which i turned it off and took the battery / sd card out. and then it would work fine.

Now it won't even turn on -even with a full battery. My computer notices the card when its attached to it but when the whole camera is attached it is not responsive. Before the camera died the screen was blank and the shutter would go in and out of focus but not take a photo.

I'm a but stumped about what to do and gutted because i need my camera for work. Any help would be greatly appreciated.

Thanks,

T

Comments (11)

  1. One Percent

    Can you read data on the card? This sounds like hardware failure more than anything related to ML.

  2. Alex

    If the card LED blinks at startup, with a ML camera, I can run some diagnostic code. If it doesn't blink at all, it's hardware failure (that is, not even the bootloader is running).

  3. Former user Account Deleted

    No it doesn't even work with a card.

    I can read data from the card when it is put into my computer.

    I sometimes get a red flash when the battery goes in and other times nothing at all.

    argh..

  4. Former user Account Deleted

    This same problem just happened to me as well. The camera turns on when no card is present but once a card is inserted it doesn't turn on. even a newly formatted card.

  5. Former user Account Deleted

    I have the same problem - With or without card -nothing (I think it's because I didn't extract files when uploading correctly) but now I need help -Please can you let me know if you managed to sort your camera out and if so what exactly did you do? - I have reformatted my cards with someone else's 550D but still camera won't boot.

  6. Log in to comment