550D screen turning off while connected to headphones

Issue #190 resolved
Former user created an issue

I using gui&qscale release of ML on 1.0.8 When I connect A/V cable screen just going off like when connected to external monitor. In past releases this was fixed.

Comments (13)

  1. Alex

    Past releases include my builds before enabling the menu?

    I do not any A/V device to test, sorry.

    Does it work with original Canon fw? (without ML?) I've reverted the default hotplug behavior due to USB issues.

  2. Former user Account Deleted

    All your releases have this bug (headphone monitoring feature bug). But - can you link what release have USB not working?

    There is no need for A/V device, just plug A/V cable.

  3. Former user Account Deleted

    USB working in all these releases. You just must turn off camera, plug cable, turn on. It works every time.

  4. Alex

    I've reverted my hotplug change on latest 1.0.9 build. Does not work like you said (it detects the USB, but crashes the camera).

    Until someone finds the fix, I'll leave it as is now. If you want the old behavior, uncomment the last line in hotplug.c and compile it yourself.

  5. Alex

    My camera either shows sensor cleanup and shuts down, or start blinking the SD led like mad, without powering on. This is not normal behavior for me and I won't do any more tests on this.

  6. Former user Account Deleted

    I think headphones monitoring is more important than what is going with screen under USB connection if connection is working.

  7. Alex

    This can be fixed by reversing the hotplug_task from the disassembly, and finding the right event to inhibit.

    It's not only the screen, it's also the SD card led (and wrong card activity may cause data corruption). Connection is still NOT working in my case.

    If you really need this feature, please use the rc0 build.

  8. Former user Account Deleted

    I'm using 1.0.8 maybe just 1.0.9 sucks. Nevermind, I will build my version from sources.

  9. Former user Account Deleted

    If you want the old behavior, uncomment the last line in hotplug.c and compile it yourself.

    Is this safe?

  10. Log in to comment