EOS 500D crash when recording video : ERR 70

Issue #2487 duplicate
Former user created an issue

Hello everyone, First of all huge thanks to ML devellopers and this awesome community, what you're doing is fantastic.

I have tried to upgrade my 500D to ML 2.3, with latest version available on march 2016. Beautiful menus, cool features and I was excited to try it all. But when I started recording video (1280x720 @ 30fps, no bitrate control), everything went well untill I pressed Delete button to change my exposure settings. And then my camera crashed. (see video here : https://youtu.be/ZQo0qArZgno) I get this message from ML :

"Crash detected - log file saved. Pls send Crash10.log to ML devs.

ASSERT: FALSE ar SoundDevice\Sou "

Then "Saving debug log" and Canon's Err 70.

It happens every time I try to get to ML menus when recording. I have tried to turn off global draw, power save, LCD remote, everything but exposure override, and crash happens as soon as ML menus shows.

I uninstalled ML, get back to factrory settings, re-installed ML following wiki instructions... start recording with original ML settings, only Exposition override activated. Nothing changed, it still crashes.

Is there a solution to this problem? Some settings to not activate? Thank to anyone who would help me.

I don't know if it's usefull but i give you the "log***.log" that was created at the same time as ML crash log.

Here is the crash log :

ASSERT: FALSE at SoundDevice\SoundDevice_CODEC.c:1080, task ASIF lv:1 mode:20

Magic Lantern version : Nightly.2016Feb29.500D111 Mercurial changeset : dd16e5d6fd13 (unified) tip Built on 2016-02-29 00:15:17 UTC by jenkins@magiclantern.fm. Free Memory : 129K + 2940K

Comments (1)

  1. Log in to comment