Display Bug with ISO Menu (Tom Daigon)

Issue #93 on hold
Former user created an issue

When I need to see the ISO menu by pressing the ISO button on the top right of the 5D, the ISO menu displays for a moment and is gone. I still have control with the upper thumb wheel to alter the ISO value, but it seems to be a buggy display.

Comments (16)

  1. Former user Account Deleted

    I have noticed the same issue. I am guessing that the display is now behind the magic lantern display.

  2. Former user Account Deleted

    Do you have this only on ISO-menu? I don´t really get to see WB, AF etc. for a long time too. They are shown briefly and disappear after a fraction of a second.

    Is this a known issue - or only on my cam? (Transcend 133x 32GB)

  3. Former user Account Deleted

    I have a problem using the ISO and WB buttons (I don't need to AF button and the light button still works) on the top of the camera while in Live View mode. It's the same issue a few people seem to be having where you press the ISO or WB button and the menu pops up and then is immediately hiddedn by the magic lantern menu. This is not an issue if you turn Live View off to set the ISO then turn live view back on but to set the White Balance in Kelvin with Live View off you need to enter the 5D menu so you can't see the effect immediately, which is a pain. In normal Canon video mode (no magic lantern) you can adjust WB and see the results live on the screen. This needs to be that same in magic lantern for it to be usable.

    I noticed here (http://bitbucket.org/hudson/magic-lantern/issue/86/iso-wb-af-metering-menus-unusable) someone said that this is only an issue if you have Zebra stripes ON but for me turning zebra stripes on or off has no effect - I have the problem regardless.

    Any one else having these issues and is the a solution?

  4. matholloway

    Firstly sorry about posting this several times, I wasn't logged in.

    I have a problem using the ISO and WB buttons (I don't need to AF button and the light button still works) on the top of the camera while in Live View mode. It's the same issue a few people seem to be having where you press the ISO or WB button and the menu pops up and then is immediately hidden by the magic lantern menu. This is not an issue if you turn Live View off to set the ISO then turn live view back on but to set the White Balance in Kelvin with Live View off you need to enter the 5D menu so you can't see the effect immediately, which is a pain. In normal Canon video mode (no magic lantern) you can adjust WB and see the results live on the screen. This needs to be that same in magic lantern for it to be usable.

    I noticed here (http://bitbucket.org/hudson/magic-lantern/issue/86/iso-wb-af-metering-menus-unusable) someone said that this is only an issue if you have Zebra stripes ON but for me turning zebra stripes on or off has no effect - I have the problem regardless.

    Also, unlike the original poster, I do not have control over the ISO once I press the ISO button (or WB for that matter). As soon as the magic lantern menu flashes up the ISO menu and control over it has gone.

    Any one else having these issues and is there a solution?

  5. Log in to comment