Support for 5D3 firmware 1.3.3

#605 Open
Repository
Deleted repository
Branch
5D3-133 (33bd0eb41eee)
Repository
Magic Lantern
Branch
5D3-133
Author
  1. chris_miller
Reviewers
Description
No description

Comments (6)

  1. Jarno Paananen

    Been using this for a while now without practically any issues (aside from the menu flicker at first), nice work! Yesterday when doing some astrophotography, I got an assert about memsuite twice when starting intervalometer (no silent pictures or anything funny, just 10x plain old 30s manual exposures). I had done a few 10 shot series before that and after taking battery out it worked fine again. I put the log up at https://www.dropbox.com/s/q18mhrgoqshvunh/log000.log?dl=0 if that has any relevant information. For some reason there weren't any of the usual crash logs, just this main one. This is my own build with pretty much all interesting branches merged, so it might be something I've done as well, but the same concoction worked fine on 1.2.3 :)

    1. Alex

      Did it also save any small crash log? The big log file doesn't contain any relevant error message...

      1. Jarno Paananen

        Ah, forgot that I had the wrong card in reader when I checked, yes, there were two crash logs as well. They are identical:

        ASSERT: hLvJob->hJpegMemSuite at ./Epp/Vram/VramStage.c:891, task Epp lv:1 mode:3

        Magic Lantern version : Nightly.2015Feb03.5D3133 Mercurial changeset : 6478764fa3dc+33bd0eb41eee+ (jpaana) tip Built on 2015-02-03 20:49:47 UTC by jpaana@macbook.s2.org. Free Memory : 111K + 3655K

        Second one:

        ASSERT: hLvJob->hJpegMemSuite at ./Epp/Vram/VramStage.c:891, task Epp lv:1 mode:3

        Magic Lantern version : Nightly.2015Feb03.5D3133 Mercurial changeset : 6478764fa3dc+33bd0eb41eee+ (jpaana) tip Built on 2015-02-03 20:49:47 UTC by jpaana@macbook.s2.org. Free Memory : 114K + 3902K

  2. Jarno Paananen

    Yesterday got some clear skies again, this time intervalometer gave the same assert every time I tried it with live view on, even after taking battery off multiple times. Without live view it worked fine until I tried bulb timer, which started exposure, but never stopped it and after that also intervalometer stopped working, again also after taking battery off. It kind of starts, blinks the led, but doesn't start exposure at all. Have to check the code a bit to see what might have happened... All modules were turned off so they shouldn't affect anything either.

  3. Jarno Paananen

    Seems the bulb-timer timer issue was possibly something I've messed up in my own branch which has the new sound system branch integrated as well as making beep() function return immediately seems to have fixed things. Should probably test again with a clean branch when I have time.

  4. Jarno Paananen

    With a clean branch everything seems to work fine, so looks like I have to revert to that for the time being, sorry about the false alarm...