HTTPS SSH

Concept website Clip-it

Dit prototype is ontwikkelt voor het Clip-it concept, welke bedacht en ontwikkelt is tijdens een schoolproject van de Hogeschool Rotterdam in samenwerking met de Persgroep BV.

Development

Voor de development is gebruik gemaakt van Gulp, een build tool. Deze buildtool zorgt ervoor dat Sass bestanden gecompiled en gecompressed worden, evenals de JavaScript bestanden. Dit zorgt ervoor dat de grootte van de bestanden minimaal blijven waardoor de laadtijd van de website omhoog gaat. Voor het verder ontwikkelen van dit project dient Gulp dus ten eerste geinstalleerd te zijn. Vervolgens dient deze repo gecloned te worden en zullen de volgende commands binnen deze map uitgevoerd te worden.

$ npm install

Tijdens development moet deze command binnen de hoofdmap uitgevoerd worden om Gulp te starten:

$ gulp

Wanneer het product klaar is voor shipment dient deze command uitgevoerd te worden binnen de hoofdmap, wat alle bestanden compressed voor betere prestaties.

$ gulp build

Server

Om een real-time connectie tussen screen en mobile te laten ontstaan hebben wij een kleine server geschreven die dit verkeer regelt, gebaseerd op Node.JS. Om het prototype aan te zetten dient het volgende command uitgevoerd te worden. De terminal geeft vervolgens de juiste links terug voor zowel screen als mobile.

$ cd server && node server.js