Wiki

Clone wiki

elvira-api / vegpontok / elvira

/elvira kérés

Tartalom:

Paraméterek

NévLeírásÉrtékAlapértelmezettOpcionális
langAz elvira nyelvehu vagy en vagy dehuopcionális
fromHonnanállomásnévKötelező
toHováállomásnévKötelező
viaKeresztülállomásnévopcionális
dateMikordátum, \d{4}.\d{2}.\d{2} (yyyy-mm-dd) formábanmai napopcionális
wotransferÁtszállás nélkültruly érték(1 vagy true) vagy falsy érték(0 vagy false)falseopcionális
woextrafeePótjegy nélkültruly érték(1 vagy true) vagy falsy érték(0 vagy false vagy '')falseopcionális
bpmonthlycardBudapest bérletteltruly érték(1 vagy true) vagy falsy érték(0 vagy false vagy '')falseopcionális
bicycleKerékpár szállítástruly érték(1 vagy true) vagy falsy érték(0 vagy false vagy '')falseopcionális
fromtimeAz adott időpont utáni vonatok.
Ha van késés akkor az alapján számítunk.
óra perc, \d{1,2}:\d{2} (hh:mm) formábanopcionális
typeJegy típusaJegy típusai27 - teljes árúopcionális

Jegy típusa

AzonosítóTípusMegnevezés
A1Teljesárú menetdíj
A6420%-os mérséklésű menetdíjTermészetjáró kedvezmény (Természetjáró kedvezmény)
A1133%-os mérséklésű menetdíj26 éven aluli fiatal (Péntek 10:00 - Vasárnap 24:00) (33%) (26 évnél fiatalabb személyek vehetik igénybe az életkor igazolásával, péntek 10:00 és vasárnap 24:00 közötti belföldi utazásokhoz. Ünnepnapokon egész nap érvényes. Munkanap-áthelyezés esetén az igénybe vétel lehetősége módosulhat.)
A6633%-os mérséklésű menetdíjBérlethez 33% kedvezmény (Érvényes vasúti bérlet mellé váltható kedvezményes menetjegy 2. osztályra, a MÁV-START hálózatán tetszőleges viszonylatra. A bérlet számát az utazás előtt ki kell tölteni, enélkül a jegy érvénytelen.)
A3333%-os mérséklésű menetdíjCsaládi kedv. (18 év alatti gyermekkel együtt utazó felnőtt/ek) (33%) (18 év alatti gyerekkel (egy vagy több) együtt utazó 1 vagy 2 kísérő részére. A gyerekek a saját kedvezményükkel utaznak. A családi kapcsolatot nem vizsgáljuk. A gyermekek az őket megillető kedvezmény használatára jogosultak.)
A6133%-os mérséklésű menetdíjHungary Card tulajdonos (egy útra szóló kedvezmény) (33%) (Hungary Card tulajdonos egy útra szóló kedvezmény 33%)
A4150%-os mérséklésű menetdíjGyermek 6-tól 14 éves korig (50%) (A gyermek 14. életéve betöltéséig gyermekjeggyel utazhat.)
A6250%-os mérséklésű menetdíjHungary Card tulajdonos (egy útra szóló kedvezmény) (50%) (Hungary Card tulajdonos egy útra szóló kedvezmény 50%)
A3150%-os mérséklésű menetdíjKözszolgálati alkalmazott (50%) (A kedvezmény igénybe vehető a munkáltató által kiállított Közalkalmazottak Utazási Utalványa alapján. A kedvezményre jogosító szelvényt jegyváltáskor a pénztárban, interneten vásárolt jegy esetében a jegyvizsgálónál érvényesíteni kell. Az igazolvány alapj)
A5750%-os mérséklésű menetdíjMagyar igazolvány külföldieknek (diák) (50%) (kedvezmény külföldi diákoknak, bármely kocsiosztályra. Pótdíjváltás kötelező.)
A2250%-os mérséklésű menetdíjNyugdíjas - 50% (évi 16 egyúti) (Évente 16 egyszeri utazásra vehető igénybe a 65. életév betöltéséig és a Nyugdíjasok utazási utalványa alapján. A kedvezményre jogosító szelvényt jegyvásárláskor a pénztárban, interneten vásárolt jegy esetében a jegyvizsgálónál érvényesíteni kell. Ha a há)
A750%-os mérséklésű menetdíjSTART Klub 50% kártya (50%) (Érvényes START Klub kártya tulajdonos 50% jegyvásárlásra jogosult.)
A5150%-os mérséklésű menetdíjTanuló (levelező) - a tanintézet és a lakóhely között (50%) (A kedvezmény a diákigazolványban, a tanintézeti igazolásban vagy az "Igazolás a tanulók vasúti kedvezménye igénybevételéhez" nyomtatványban feltüntetett vasútállomások között (vasúton és autóbuszon megosztva is) használható fel. A kedvezmény a diákigazolv)
A2150%-os mérséklésű menetdíjTanuló (nappali v. esti) - diákigazolvánnyal rendelkező (50%) (Nappali vagy esti tagozaton tanuló diák veheti igénybe magyar oktatási intézmény vagy a minisztérium által kiállított érvényes diákigazolvánnyal. Bármely viszonylatra korlátlan számban, 1. és 2. osztályon is igénybevehető a kedvezmény. Nem jogosult a kedv)
A890%-os mérséklésű menetdíjAzon személy, aki után magasabb összegű családi pótlék jár (90%) (A magasabb összegű családi pótlékban részesülő személy vagy aki után szülője vagy eltartója részesül magasabb családi pótlékban, a kifizetőhely által kiadott igazolás felmutatásával jogosult a kedvezményre. Együtt utazó kísérő 90% kedvezményre jogosult.)
A6090%-os mérséklésű menetdíjFogyatékosságban szenvedő szoc. otthoni gondozott (90%) ("Igazolvány a szociális intézmény gondozottja részére" megnevezésű, kék színű igazolvány alapján. A lakóhely (tartózkodási hely) és az intézmény székhelye (gyülekezőhely) között. A kedvezmény vasúton és autóbuszon kombinálva is felhasználható. Az utazás n)
A3290%-os mérséklésű menetdíjFogyatékosságban szenvedő szoc. otthoni gondozott kísérője (90%) ("Igazolvány a szociális intézményben elhelyezett személy látogatója részére" megnevezésű, fehér színű igazolvány és személyi igazolvány alapján, legfeljebb A lakóhely (tartózkodási hely) és az intézmény székhelye (gyülekezőhely) között. A kedvezmény vasú)
A4390%-os mérséklésű menetdíjFogyatékosságban szenvedő szoc. otthoni gondozott látogatója (90%) ("Igazolvány a szociális intézményben elhelyezett személy látogatója részére" megnevezésű, fehér színű igazolvány és személyi igazolvány alapján.A kedvezményt egyidejűleg csak egy látogató veheti igénybe. A lakóhely (tartózkodási hely) és az intézmény szé)
A3590%-os mérséklésű menetdíjFogyatékossági támogatásban részesülő személy (90%) (A jogosultságot a fogyatékos támogatást bizonyító hatósági bizonyítvány és a személyi igazolvány együttes felmutatásával kell igazolni. 1 fő együtt utazó kísérő részére is. Az igényjugosulttal együtt utazó egy kísérő 90%-os mérséklésű kedvezményes menetje)
A1090%-os mérséklésű menetdíjFogyatékossági támogatásban részesülő személy 1 kísérője (90%) (A jogosultságot a fogyatékos támogatást bizonyító hatósági bizonyítvány és a személyi igazolvány együttes felmutatásával kell igazolni. 1 fő együtt utazó kísérő részére is. A kísérő akkor is jogosult a kedvezményes menetjegy váltására, ha az igényjogosult)
A5990%-os mérséklésű menetdíjHallássérült (90%) (A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének évente érvényesített arcképes igazolványa alapján vehető igénybe, 1 fő együtt utazó kísérő részére is.)
A5290%-os mérséklésű menetdíjHallássérült kísérője (90%) (A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének évente érvényesített arcképes igazolványa alapján vehető igénybe, 1 fő együtt utazó kísérő részére.)
A2990%-os mérséklésű menetdíjMagasabb összegű családi pótlékban részesülő személy 1 kísérője (90%) (A magasabb összegű családi pótlékban részesülő személlyel együtt utazó 1 kísérő 90%-os mérséklésű kedvezményes menetjegyet válthat.)
A2690%-os mérséklésű menetdíjMagyar igazolvány külföldieknek (6-65 év között) (90%) (Magyar Igazolvánnyal és Magyar Hozzátartozói Igazolvánnyal rendelkezők évente 4 alkalommal vehetik igénybe. Az utalványt jegyváltáskor a pénztárban, interneten vásárolt jegy esetében a jegyvizsgálónál érvényesíteni kell. Menetjegyváltáskor a jegykiadóhely)
A2090%-os mérséklésű menetdíjMunkanélküli (Képzésben résztvevő munkanélküliek kedvezménye) (90%) (Munkanélküliek kedvezménye, akik a Munkaerőpiaci Alapból támogatott képzésben vesznek részt. Korlátlan számban, a lakóhely (tartózkodási hely) és a képzés helye között. A kedvezményesárú menetjeggyel az utazás nem szakítható meg.)
A1890%-os mérséklésű menetdíjNagycsaládos kedv. (min. 3 saját gyerek + szülők együttutazása) (90%) (Három vagy több saját gyermekkel együtt utazó család tagjai számára. A családhoz tartozást megfelelő okmányokkal, az életkort személyi igazolvány ill. diákigazolvány felmutatásával kell igazolni.A kedvezmény csak 2.osztályon vehető igénybe.)
A4590%-os mérséklésű menetdíjNyugdíjas - 90% (évi 2 egyúti) (Nyugdíjasok utazási utalványával vehető igénybe évente 2 egyúti utazásra, vagy a továbbiakban két 50%-os jegyváltási lehetőség összevonásával. A szelvényt jegyváltáskor a pénztárban, interneten vásárolt jegy esetében a jegyvizsgálónál érvényesíteni kell. )
A2590%-os mérséklésű menetdíjVak személy (90%) (A Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által érvényesített arcképes igazolvány alapján vehető igénybe. A vak ill. gyengénlátó személlyel egyidejűleg ugyanezzel a kedvezménnyel 1 fő kísérő és - díjmentesen - vakvezető kutya is utazhat. A vak ill. suly)
A1390%-os mérséklésű menetdíjVak személy kísérője (90%) (A kísérő csak akkor jogosult a kedvezményre, amikor együtt utazik a vak ill. gyengénlátó személlyel. Egyedüli utazásnál a kedvezmény nem érvényes.)
A56Díjmentes65 éven felüli személy (díjm.) (Minden 65. évét betöltött magyar és EU állampolgár, továbbá cseh, lengyel, román, szlovák és szovjet utódállamok állampolgárai személyazonosításra alkalmas igazolványuk felmutatásával regisztrációs jegy megváltása mellett díjfizetés nélkül utazhatnak. Mu)
A54DíjmentesGyermek 6 éves korig (díjm.) (A gyermek 6. életévének betöltéséig bármely kocsiosztályon díjfizetés nélkül utazhat. Az IC/IP vonatokon külön ülőhelyet elfoglaló 6 éven aluli gyermek részére csak az IC pótjegyet/helyjegyet kell megvásárolni, menetjegyet nem kell részére megváltani.)
A58DíjmentesMagyar igazolvány külföldieknek (65 év felett) (díjm.) (65. életévét betöltött külföldi állampolgár a "Magyar igazolvány "-a és a 65. életévét betöltött hozzátartozója a "Magyar hozzátartozói igazolvány"-a alapján díjfizetés nélkül utazhat belföldi viszonylaton. 1. osztályon a teljesárú kocsiosztály-különbözet)
A37DíjmentesMenekült (díjm.) (A kedvezmény igénybevehető személyi igazolvány vagy tartozkodási engedély és a BÁH által kiadott "Igazolás" alapján, regisztrációs jegy megváltásával díjtalanul. A kedvezmény az igazolásban feltüntetett viszonylatban, egyszeri utazásra, csak 2.osztályon v)
A16DíjmentesVasutas igazolvánnyal rendelkező (1. osztály) Családtag/Nyugd. (díjm.)
A19DíjmentesVasutas igazolvánnyal rendelkező (2. osztály) Családtag/Nyugd. (díjm.)
A27DíjmentesVasutas igazolvánnyal rendelkező személy (1. osztály) (díjm.)
A34DíjmentesVasutas igazolvánnyal rendelkező személy (2. osztály) (díjm.)
A5Bérletek30 napos bérlet
A28BérletekFélhavi bérlet
A47BérletekHavibérlet
A63Bérletekkerékpár 30 napos bérlet (kerékpár 30 napos bérlet)
A14BérletekKerékpár havibérlet
A40BérletekKutya havibérlet
A30Bérletekkutya 30 napos bérlet
A15BérletekTanuló (30 napos) bérlet
A36BérletekTanuló bérlet
A49BérletekTanuló félhavi bérlet
A46Kerékpár viteldíjKedvezményes kerékpár viteldíj (Igénybe vehető: a Magyar Kerékpárosklub érvényes tagsági igazolványával; vagy bármilyen érvényes START Klub kártyával.)
A53Kerékpár viteldíjKerékpár viteldíj
A6Élőállat viteldíj
A24Interneten nem vásárolható jegyekA kézipoggyász méretét, súlyát meghaladó tárgy viteldíja (A kézipoggyász méretét vagy súlyát meghaladó tárgy esetén táblázatban meghatározott viteldíjat kell fizetni.)
A17Interneten nem vásárolható jegyekÁllami gondozott gyermekek csoportjának (min. 10 fős) kísérője (A kedvezmény igénylése a "Bejelentés tanulmányi kiránduláshoz" nyomtatványon történik, melyet minimum 24 órával a vonat indulása előtt kell az elszámolást végző jegykiadóhelynek átadni.)
A44Interneten nem vásárolható jegyekÁllami gondozott gyermekek csoportjának (min. 10 fős) tagja (A kedvezmény igénylése a "Bejelentés tanulmányi kiránduláshoz" nyomtatványon történik, melyet minimum 24 órával a vonat indulása előtt kell az elszámolást végző jegykiadóhelynek átadni.)
A48Interneten nem vásárolható jegyekDiákcsoport egy tagja (10 éven aluli gyermekek min. 6 fős csoportja ill. diákigazolvánnyal rendelkező diákok csoportja.)
A50Interneten nem vásárolható jegyekDiákcsoport kísérője (10 év alattiak, min. 6 fős) (10 éven aluli gyermekek min. 6 fős csoportja esetén 10 főnként 2 kísérő jogosult a kedvezményre. A kedvezmény igénylése a "Bejelentés tanulmányi kiránduláshoz" nyomtatványon történik, melyet minimum 24 órával a vonat indulása előtt kell az elszámolást v)
A42Interneten nem vásárolható jegyekDiákcsoport kísérője (nappali tagozatosak, 10 év feletti, 10 főnként 1 kísérő) (Nappali tagozatos diákok csoportos utazása esetén 10 főnként 1 kísérő jogosult a kedvezményre. A kedvezmény igénylése a "Bejelentés tanulmányi kiránduláshoz" nyomtatványon történik, melyet minimum 24 órával a vonat indulása előtt kell az elszámolást vég)
A39Interneten nem vásárolható jegyekHadirokkant és hadigondozott és kísérői, hadiözvegy (díjm.) (Érvényes Hadigondozási igazolvány és személyi igazolvány felmutatásával, valamint regisztrációs jegy megváltásával díjtalanul utazhat a hadirokkant, hadiözvegy és hadirokkant kísérője.)
A23Interneten nem vásárolható jegyekKerekesszék, rokkantkocsi (A vasút a kerekesszéket és rokkantkocsit díjfizetés és elszámolás nélkül szállítja, útipoggyászként is díjmentesen fuvarozza.)
A9Interneten nem vásárolható jegyekMagyar igazolvány külföldieknek (18 éven aluli csoport) (90%) (18 éven aluli személyek legalább 10 főből álló csoportja és két 18. életévét betöltött kísérők részére. A kedvezmény vonaton nem szolgáltatható ki, mivel az előzetes bejelentéshez kötött. Az igazolványt le kell bélyegezni.)
A38Interneten nem vásárolható jegyekÓvodás csoport kísérője (min. 10 fős, 10 főnként 3 kísérő) (90%) (A kedvezmény igénylése a "Bejelentés tanulmányi kiránduláshoz" nyomtatványon történik, melyet minimum 24 órával a vonat indulása előtt kell az elszámolást végző jegykiadóhelynek átadni.)
A12Interneten nem vásárolható jegyekÓvodás csoport tagja (min. 10 fő) (90%) (A kedvezmény igénylése a "Bejelentés tanulmányi kiránduláshoz" nyomtatványon történik, melyet minimum 24 órával a vonat indulása előtt kell az elszámolást végző jegykiadóhelynek átadni.)
A55Interneten nem vásárolható jegyekVakvezető kutya (díjm.) (Vak gazdájával együttes utazás esetén. Az utasnak rendelkeznie kell a kutya veszettség elleni oltását bizonyító igazolásával.)

Updated