Thumbnails inte användbara enligt lagen

Issue #26 new
Johan Norén created an issue

Har i mina kontakter med SVT fått förklarat att de ser det som ett brott mot upphovsrätten om vi visar de thumbnails de har för program/kategorier i våra appar.

Saxar in den delen av mailet från en av produktägarna till SVTPlay (jag frågade om man fick hotlink:a en bild också men detta var enda svaret på den delen jag fick): "Tyvärr få du inte använda stillbilden när du länkar då den är behäftad med upphovsrätt."

Detta är inte en bugg i själva WLPS men det är ändå något folk bör veta om och vi kanske ska jobba runt (finns det andra källor? thetvdb.com har inget).

Comments (6)

 1. Peppe Hämeenniemi repo owner

  Här tycker jag SVT är riktigt klumpiga, visst att bilderna är skyddade enligt lagen om upphovsrätt, men de skulle lika gärna kunna låta folk använda dem enligt en bra licens.

  T ex så länkar Ted Valentin direkt mot tumnaglarna, http://www.bestofsvt.se/klipp/45674/ och den grejen verkar ju SVT gilla skarpt.

 2. Johan Norén reporter

  Jo det är synd att de inte släpper under en bättre licens så vi slapp fundera på detta över huvud taget.

 3. Peppe Hämeenniemi repo owner

  Jag har kontakt med en jurist som jag rådfrågat för att avgöra om WLPS är lagligt eller ej, kan höra med honom om detta med. Han är lektor i immateriell rätt ska tilläggas =)

 4. Johan Norén reporter

  Låter som en mycket bra idé tycker jag. :) Immateriell rätt innehåller ju (om jag har förstått korrekt) upphovsrätt.

 5. Log in to comment