Definition av tilläggssvar i GetImagingOutcome

Issue #352 resolved
Lars Nilsson created an issue

GetImagingOutcome erbjuder idag tre olika svarstyper (imagingOutcomeBody.typeOfResult) mha. TypeOfResultCodeEnum

PREL = Preliminärsvar (denna typ är ny och finns ej i NPÖ:s riv-specifikation) DEF = Definitivsvar TILL = Tilläggssvar

Vad är definitionen av ett tilläggssvar? Det vore bra om detta kunde förtydligas i TKB så det inte blir några missuppfattningar.

Är t.ex. ett "ändrat slutsvar"/"ändrat definitivsvar" ett tilläggssvar?

Comments (15)

  1. Björn Genfors

    Vi har lyckats samla in material, och ärendet ska diskuteras på tisdag. Frågan om en samordnad hantering mellan de olika tjänstekontrakten i denna domän kommer också att diskuteras då.

  2. Helena Antonsson

    Björn Genfors, 2016-02-25: Sammanfattning: det fanns i gamla NPÖ två svarstyper: definitivsvar och tilläggssvar. I ärendet frågas efter definitionen på det senare.

    Jag hade ett samtal med Patrik Sjöberg, och han beskrev situationen från NPÖ1.

    1. Definitivsvar (eller slutsvar, det är samma sak) är ett svar som har kommit tillbaka till beställaren från utföraren. Informationsproducenten (beställaren) bestämmer själv regler kring om informationen måste vara signerad (vidimerad?) eller ej innan den delas i NPÖ1.

    2. Tilläggssvar kan vara en av två saker.

    a. Det fynd som gjorts enligt beställd undersökning, och som beskrivs i definitivsvaret, var så intressant att ytterligare undersökningar gjorts. Resultatet av dessa kommer i ett tilläggssvar. b. Om slutsvaret av någon anledning behöver korrigeras, så kommer detta i ett tilläggssvar.

    Gemensamt för både a och b är att det inte finns något teoretiskt tak för hur många tilläggssvar som kan komma till ett definitivsvar.

    1. Det finns andra tänkbara svarstyper, exempelvis preliminärsvar. Preliminärsvar hanteras relativt olika i olika landsting, och därför valde man i NPÖ1 att inte tillåta sådana svar (citat: för att undvika strul i de nationella systemen).

    2. Värt att notera är att i NPÖ1 hade man en gemensam hantering av dessa värden för alla ”undersökningsresultatkontrakt” (konsultationsremiss, labb, bild och EKG). Det kan finnas en poäng i att även fortsatt försöka ha en gemensam bild kring svarshantering.

    Patrik Sjöberg tycker sig inte ha mandat att besluta någonting i NPÖ2, men bidrar gärna med klokskaper från NPÖ1-arbetet. Därför borde denna fråga diskuteras på TK-mötet idag.

  3. Log in to comment